Search This Blog

Wednesday, November 10, 2010

Mass-Media...



Importanta pe care o acordam mass-mediei in decursul anilor, televizorului, internetului, radioului, nu fac altceva decat sa influenteze opiniile noastre intr-un fel sau altul, intr-un mod pozitiv sau negativ despre un anumit subiect.

Mass-media este menita sa ne informeze, pentru a ne ajuta sa distingem, sa comparam si sa luam decizii in ceea ce priveste viata noastra privata pana la urma. Din dorinta de a cunoaste mai mult, prin simplul fapt ca urmarim televiziunile locale sau citim presa, cadem prada in fata unor informatii eronate.

Este evident si totodata un fapt concret, caci nu ne-am putea informa fara acestea. Insa cat la suta este adevar si cat la suta este minciuna din cea ce vedem sau ceea ce citim zilnic?
In ce masura sau sub ce forma ne formam opinia? Daca iesi in evidenta, sau daca sochezi in mod evident ca te vei afla pe prima pagina a presei scrise sau vei face parte din buletinele de stiri.

In ce masura ceea ce se difuzeaza si se publica, aici referindu-ma la artistii muzicii de astazi fac arta ...muzica. In ce masura putem sustine arta care se naste peste noapte, ca o cantareata care pana nu demult era un no-name este acum un simbol international in care milioane de oameni se regasesc in piesele cantate de aceasta.

Este mass-media o arta de manipulare a populatiei?

No comments: